Adományozok

Szeretnék segíteni az alapítványnak.

Rólunk


Mucsina Dóra


2018-            Fejlesztőpedagógus hallgató, ELTE

2017             Így tedd rá! Népi játék, néptáncmódszertani továbbképzés

2015             Kinesio tape szakember

2012-2014    Okleveles rehabilitációs szakember (DEOEC Népegészségügyi kar)

2008-2012    Konduktor-tanító (Mozgássérültek Pető  András Nevelőképző és 

                      Nevelőintézete)

2009              Gyógymasszőr OKJ képzés, Budapest


Szakmai tapasztalatomat a Pető Intézet Iskola tagozatán szereztem, ahol 2012 óta dolgozom konduktorként.


Munkám során mindig arra törekedtem, hogy a gyerekek fejlesztése a lehető legszélesebb körű legyen, előtérbe helyezve a tapasztalat útján történő tanulást és a tanultak alkalmazását a mindennapi helyzetekben. Több éve tartok népi játék és néptánc foglalkozásokat sérült gyerekeknek, hogy élvezetessé és színessé tegyem a mozgásfejlesztésüket.


Foglalkozásaim:

csoportos és egyéni komplex fejlesztések óvodás és iskolás korban
SNI-s és BTM-es gyermekek fejlesztése
masszázs 
kinesio tapeTámadi Judit


A konduktor képzés elvégzése után 1 évig konduktív óvodában, majd 3 évig Németországban dolgoztam enyhe foktól súlyos halmozottan érintett mozgáskorlátozott gyermekekkel és felnőttekkel. A szakmai kihívások folyamatos önképzésre ösztönöztek, szerettem volna minél több területen segítségére lenni a hozzám fordulóknak. Így kerültem kapcsolatba a Pfaffenroth- féle Szinergetikus Reflexterápia és a Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia elméletével és gyakorlatával, ami azóta is nagy segítségemre van a mindennapi munkában. 2016 óta a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XV. Kerületi Tagintézményében dolgozom, főleg a  korai fejlesztés területén. A magas színvonalú szakmai team értékes tapasztalatokkal bővítette pedagógiai eszköztáramat és felébresztette bennem az igényt, hogy mélyebben megismerjem a kora gyermekkor lelki oldalát különös tekintettel a szülő-gyermek kapcsolatra. A családok bár mozgásproblémával fordulnak hozzám elsősorban, felfigyeltem rá, hogy gyakran szóba kerülnek az alvással, evéssel vagy nyugtathatósággal kapcsolatos kérdések is. Az Integrált szülő-csecsemő konzultáció képzés olyan tudást ad a kezembe, amely lehetővé teszi majd a családdal partnerként együtt gondolkodva az ilyen jellegű nehézségek feltárását, a megoldás közös keresését.

 

Szeretettel várom egyéni, vagy csoportos foglalkozásaimon:

Egyéni komplex fejlesztő foglalkozás

Kora gyermekkori mozgásfejlődési eltérés 

Csoportos baba-mama foglalkozások


 

Szerkényi Szilvia


2010-2014 Debreceni Egyetem - Pszichológia (BA)

2011 augusztus - 2011 december University of Charleston - Psychology

2012-2017 Pető András Főiskola - Konduktor – Óvodaspecializáció

Felsőfokú Kora gyermekkori mozgásfejlődési eltérés tanulmányaimat a Debreceni Egyetem pszichológia szakán kezdtem, ahol másodéves hallgatóként tanulmányi ösztöndíjat kaptam. Az Egyesült Államokban töltött szemeszter során találkoztam a neuroplaszticitás fogalmával, amely fő érdeklődési területemmé vált. Hazatérve hamar rátaláltam a Pető-módszerre, amely hisz abban, hogy idegrendszerünk a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, s ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók. A főiskola elvégzésével a gyakorlatba is átültethettem a neuroplaszticitásról tanultakat. Tanulmányaim befejezésével Németországba költöztem nyelvtanulás céljából, ahol konduktorként dolgoztam, egyéni és csoportos foglalkozásokat vezettem.

Munkám során a mozgásfejlesztés mellett a személyiségfejlesztést is fontosnak tartom, konduktori tevékenységemet a pozitív pszichológia módszereivel igyekszem még teljesebbé tenni.

Foglalkozásaim:

Komplex csoportos és egyéni foglalkozások óvodás, iskolás és felnőtt korban

Parkinson-kóros és Sclerosis multiplexes felnőttek fejlesztése

Mentálhigiénés tevékenység végzése  

Szczerba Karola Zsuzsanna

2018                    Kinesio- tape szakember

                            Thai talpmasszőr

2015                    Frissítő talpmasszőr

2013- 2017          Konduktor-tanító

                            (Pető András Főiskola)

                          
Szczerba Karola Zsuzsanna vagyok, a Pető András Főiskola konduktor-tanító szakán végeztem 2017-ben, ahol egy rendkívül gyakorlatorientált képzésben vehettem részt. Tanulmányaim elmélyítése során egyre világosabbá vált számomra, hogy az egyént egészében kell vizsgálni, szemlélni.
Erre a szemléletre alapoz a konduktív pedagógia, amit egy jó szakembernek alkalmaznia kell.
A másokon való segítést, fejlesztést hivatásomnak tartom és hivatásomnak szeretném a jövőben is tudni. Éppen ezért 2015-től a Tetőtől Talpig Fejlesztő Alapítványt vezetem, jövőjét építem.
Úgy gondolom, hogy gyermekkel való foglalkozás mellett, a szülővel való törődés is ugyanannyira fontos! A családra komplex egészében kell tekinteni. Meggyőződésem, hogy a komplex szó a teljes egyén –a gyerek, a felnőtt – fejlesztése szempontjából a leggyümölcsözőbb.
Foglakozásaimon fontosnak tartom a zenét, az éneket is, ezért a gyerekkel való együttlétet vidám, oldott hangulat övezi.

Szakterületeim:

korai fejlesztés – babás-mamás csoportok

tipegő babatorna (2-3 éves korosztály)

mozgás-gondolkodás-koncentráció fejlesztő foglalkozások iskolás és óvodás korú gyermekeknek

fejlesztések felnőtt korosztálynakBesenyei Andrea


Táncos szülők gyermekeként egy somogyi kisfaluban belecsöppentem a kultúrába és nem volt kérdés, ez fogja meghatározni az életem. Már óvodában táncoltam, énekeltem, iskolában bekapcsolódott a versmondás és persze minden, ami a színpadon történhet. Művészeti iskolai tanulmányaim több rétűek voltak már általános iskolában, a néptánc mellett zongorázni is tanultam.
Majd, hogy megalapozott legyen a családom sejtése a bennem élő izgő-mozgó, tenni akaró, örökmozgó személyiséget illetően, drámapedagógia szakon folytattam gimnáziumi tanulmányaim, majd néptánc szakon is végeztem.
Ezt követően 2009-ben elkezdődött az a szerelem, ami soha nem ér véget. 11 éve foglalkozom gyerekekkel népi játék – néptánc foglalkozás keretein belül. Művészeti iskolai és óvodai csoportok talpacskái fordultak, táncoltak, játszottak velem az elmúlt években, melynek köszönhetően megszületett a Toppantó (
http://toppanto.hu/)

Ez egy örök, soha véget nem érő hivatás, amit nem mi választunk, hanem ő választ minket. Én elfogadtam a felkérést!  

 

Szakmai utam:

2011 – 2013 között:

Palonai Magyar Bálint Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde – néptáncoktató
Kincsem Óvoda Lengyeltóti – néptáncoktató
Tündérkert Óvoda Somogyvár – néptáncoktató
Kisfenyő Óvoda Balatonfenyves – néptáncoktató

2013 – 2014 között: Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda Pomáz – óvodapedagógus

2014 – jelenleg is: népi játék – néptánc foglalkozásvezető